fbpx

LG & Samsung

Оваа процедура ке ве води низ многу едноставен setup за Samsung или LG smart TV.

1. Симнете ја апликацијата – Smart STB

Најпрво ја инсталирате Smart STB апликацијата. За LG може да се најде во LG content а за Samsung во Samsung Store.

Smart STB е апликација која овозможува да гледате се што сакате и е едноставна за setup.

Samsung Smart TV with IPTV
2. System Settings

Отворете и селктирајте “System Settings

3. Device Info

После System Settings селектирајте “Device Info

Samsung Smart STB app
4. Направете запис за вашиот Personal data

Device info содржи записи. Ве молиме зачувајте го Software ID бидејќи ке ви биде потребно. Исто така и за Your virtual MAC address. Овие букви и бројки се единствени и ке бидат потребни за понатамошната претплата.

4. Излезете од апликацијата
Samsung Smart STB app
5. Пробајте или купете

Пробајте или купете Следно треба да се регистрирате со Smart STB. Селектирајте try or buy > My licenses. Ке имате избор за 24 часовен пробен период или годишна наплата.

  1. Вклучете го software ID кое е зачувано низ процесот погоре.
  2. Во делот “Portal URL”.
  3. Внесете ја следната адреса http://tbs-tv.live:8080/c/
6. Пратете ни ја MAC адресата

Пратете ја MAC адресата која ја зачувавте порано. Откога ке биде верификувана, вашиот пристап ке биде одобрен.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *