fbpx

1.Симнете и инсталирајте ја емулатор апликацијата на вашиот андроид бокс.

Од Google Play Store симнете ја апликацијата “STB EMU” и инсталирајте ја на вашиот андроид уред. Можете да одберете помеѓу бесплатната верзија која е адверт поддржана или пак платената верзија.

2.Конфигурација

а) Отворете ја апликацијата и селектирајте “configure”. Под “Common settings” селектирајте “Network settings”.

б) Одчекирајте ја кутијата за “Enable network cache”, потоа притиснете “Back/Return”.

в) Свртете надолу и селектирајте “Profiles”, потоа “New profile” на десната страна.

г) Селектирајте “Profile name”.

д) Сменете го “Profile name” во “GLOBETEVE” потоа кликнете “OK”.

ѓ) Селектирајте “Portal settings”.

е) Селектирајте “Portal URL”.

ж)Напишете го вашето URL како на сликата подолу. http://portal.m1n2.me:8080/c/. Многу е важно ова да биде точно напишано!

з) Селектирај “STB configuration”.

ѕ) Обележете го “MAC Adress”. Броевите и буквите којшто се појавуваат овде се единствени само за вас. Напишете ги внимателно или сликајте ги и пратете ги на следниов мејл [email protected] Ние ке го активираме вашиот пакет.

и) Користејки го мени копчето или ОК копчето на далечинскиот управувач, отворете го десното мени, свртете надолу и селектирајте “Profile” и потоа селектирајте “GLOBETEVE”.

ј) Апликацијата сега ке се конектира на нашиот IPTV сервер.

Контактирајте не на +442885040044 / Whatsapp.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *